Idealna zamena za nezdrave pudinge.
A što je najvažnije deca ga obožavaju! 😉
Sastojci:
- 1 šoljica pečenih lešnika
- 1 kašičica DTC organskog kokosovog ulja
- 3 kašike meda ili DTC organskog kokosovog sirupa (pogodno za dijabetičare)
- 3 kašike DTC organskog sirovog kakaa u prahu
- 1 šolja biljnog mleka po izboru ili običnog
- 1 kašičica DTC organskog cejlonskog cimeta
- 3 kašike DTC organskih čia semenki
Način pripreme:
Lešnik i kokosovo ulje mutiti u blenderu dok se ne dobije pasta, dodati med ili kokosov sirup, zatim i sve ostale sastojke u blender.
Kad se sve dobro sjedini u blenderu, presuti smesu u čaše ili teglice.
Ostaviti u frižideru par sati da čia odradi posao i pretvori smesu u mus.
Ukrašeno seckanim lešnicima i mrvicama od crne čokolade, opciono.
Moja deca uživaju u pudingu, uvek se raduju toj poslastici.
Sada u tome uživam i ja jer znam da su uneli užinu bogatu kalcijumom, omega 3 masnim kiselinama, vlaknima…
Predlozi ishrane,