Shop


Organske psilijum ljuspice

530.00rsd4.290.00rsd

7 sjajnih razloga zašto koristiti organske psilijum ljuspice za detoksikaciju i mršavljenje!

 1. Psilijum ljuspice za mršavljenje su veoma praktično rešenje, jer sadrže rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna, koja umanjuju apetit. Pošto dobro upijaju tečnost i povećavaju svoju zapreminu, vrlo brzo nam daju osećaj sitosti, i tako dijete čine lakšim iskustvom. Stručnjaci su utvrdili da psilijum ima dobro dejstvo ako ih uzmete najmanje dvadeset minuta pre obroka, na taj način pomažu u kontroli količine hrane unete u organizam
 2. psilijum je bogat dijetetskim vlaknima koji poboljšavaju digestiju i apsorpciju hranljivih materija kako bi se optimalno iskoristila svaka hrana koju konzumirate.
 3. psilijum ljuspice se koriste u lečenju digestivnih poremećaja koji mogu dovesti do povećanja telesne težine. Sluz, koju otpuštaju ljuspice, igra veoma važnu ulogu u zadnjim fazama našeg varenja. Dok se prevarena hrana kreće u našim crevima, sluz se pretvara u mukus, on oblaže zid creva i olakšava kretanje i izbacivanje otpada od hrane. Osim toga, ima protivupalno dejstvo pa može pomoći kod kronove bolesti i ulceroznog kolitisa.
 4. psilijum osigurava da se štetni toksini konzumirani zajedno sa hranom uklanjaju pre apsorpcije. Ako se ovi štetni toksini apsorbuju u telo, oni mogu uzrokovati štetu i dovesti do prekomernog povećanja telesne mase što je nepoželjno.
 5. Istraživanje je utvrdilo da psilijum apsorbuje višak holesterola. Smanjen nivo holesterola ne samo da kontroliše povećanje telesne težine, već smanjuje i ranjivost srčanih alimentacija.
 6. psilijum ljuspice bukvalno očiste i isprazne vašu unutrašnjost. Veoma je neugodno hodati okolo sa akumuliranom fekalnom materijom. Ovaj neverovatni dodatak ishrani će efikasno očistiti vaša creva a da nemaju nikakvih nusefekata i ne remete prirodni balans mikroorganizama u crevima.
 7. Psilijum odličan dodatak dijetama jer ima ekstremno niske kalorijske vrednosti, približno 32 kalorije na dve supene kašike. To znači da ga možete slobodno konzumirati bez rizika od unošenja viška kalorija.

Način upotrebe:

 • Psilijum ljuspice za detoksikaciju– preporučeni dnevni unos je 1 supena kašika (5g) koja se rastvori u čaši vode, čaja ili soka. Ovako pripremljen napitak treba konzumirati što pre, pošto će psilijum nabubriti, a taj proces bi trebalo da se odvija u želucu. Preporučena količina napitka je 1-2 čaše dnevno. Potrebno je zatim dodatno popiti čašu vode i tokom dana unositi veću količinu tečnosti (6-8 čaša) da bi se postigao bolji efekat. Ovaj vid detoksikacije nije preporučljiv za decu, trudnice i dojilje.

 

 • Pravljenje hleba i peciva– psilijum ljuspice mogu da se melju, recimo u mlinu za kafu, da bi se dobio prah. U toj formi se koriste kao dodatak bezglutenskim brašnima. Testa sa bezglutenskim brašnom i psilijumom postaju više kao „prava“ testa, masa ostaje kompaktna i peciva se ne mrve. Takvim testima nije potrebno dodavati brašno koje sadrži gluten. Dakle, testo slično pravom može da se dobije bez skroba, bez šećera i bez glutena. Ljuspice zapravo sakupljaju vodu iz svog okruženja i od „nepovezane mase“ prave lepljivu, kompaktnu i želatinastu masu.

Za više načina upotrebe kliknite na RECEPTI.

 

Obriši

Opis Proizvoda

Psilijum ili indijska bokvica je biljka koja pretežno raste u severozapadnoj Indiji, a uzgaja se i u nekim zemljama Evrope. Ovoj jednogodišnjoj biljci odgovaraju topli i suvi uslovi sa povremenim kišnim sezonama.

Njegovo indijansko ime isapghula potiče od persijskih reči asp i gul koje znače „uvo od konja“, a odnosi se na oblik malih, rozih psilijum semenki. Psilijum raste do visine od 30-40 cm, ima dlakavu stabljiku, a cvet joj čini skupina belih zvezdastih cvetića. Kada biljka dostigne zrelost (oko 120 dana nakon setve), cvet menja boju u crvenkastobraon, dok gornji listovi dobijaju zlatnu nijansu. Jedna biljka može da proizvede i do 15.000 semena koja se nalaze u okviru malih kapsula. Semena imaju zaštitni sloj (ljuspicu) koja sadrži rastvorljiva vlakna. Kada su u kontaktu sa vodom, ljuspice oslobađaju vlakna u vidu sluzi i imaju sposobnost povećanja svog volumena do 15 puta.

Zbog toga se psilijum smatra prirodnim i neškodljivim laksativnim sredstvom za čišćenje digestivnog trakta i izbacivanje otrova.

Sastav: 100% organske psilijum ljuspice

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 850 kcal/203 kJ

Masti: 1,05g
-od kojih zasićene masti: 0g

Ugljeni hidrati: 3,6g
– od kojih šećeri : 0g

Vlakna: 82g

Protein: 3,9g

So: 0,3g

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.

  Komentari

  Još uvek nema komentara.

  Budi prvi koji komentariše “Organske psilijum ljuspice”