Shop


Organske godži bobice

590.00rsd4.680.00rsd

 

Zdravstveni benefiti godži bobica

 • Obezbeđuju visoke nivoe antioksidanata i hranljivih sastojaka

Kao i većina drugih superhrana, godži bobice su odličan izvor antioksidanata koji pomažu u jačanju imunog sistema, jer se bore protiv oštećenja prouzrokovanim slobodnim radikalima. U pogledu količine antioksidanata prisutnih u godži bobiciama, one imaju visoku vrednost prema ORAC skali(za merenje koncentracije antioksidanata u namirnicama), što ukazuje na njihovu izuzetnu sposobnost smanjenja oksidativnog stresa.

 •  Štite mozak

Verovatno zbog visokog nivoa kalcijuma i vitamina B, dokazano je da godži bobice štite um protiv degenerativnih poremećaja kao što je Alchajmerova bolest. Zapravo, njegova sposobnost odbrane nervnog sistema je jedna od retkih zdravstvenih prednosti ovog neverovatnog “supervoća” koji je naučno istražen i potvrđen da je efikasan za ljude. Dakle, ako imate problema sa pamćenjem, mentalnom jasnoćom ili bilo kojom drugom neurološkom funkcijom, uvrstite ove bobice u svoju ishranu.

 • Povećavaju nivo energije

Zbog toga što su toliko bogate vitaminima i mineralima koji pomažu u ubrzavanju metabolizma i pretvaranju hrane u energiju (umesto skladištenja kalorija kao masti) godži bobice mogu takođe pomoći da se smanji umor, bez obzira na izvor. Iako mnoga druga hrana takođe ima ovu sposobnost, efektivnost godži bobica podržava nauka. Evo objašnjenja prema sastavu bobica:

– B vitamini – igraju ključnu ulogu u pretvaranju masti, proteina i ugljenih hidrata u energiju.

– Vlakna – pomažu vam da efikasnije svarite hranu, tako da imate više energije.

– Cink – je bitan za stotine enzimskih procesa unutar ljudskog tela, uključujući probavu proteina i sintezu hormona neophodnih za zdravu funkciju štitne žlezde.

– Gvožđe – olakšava transport kiseonika svim organima, mišićima i drugim tkivima širom tela.

– Kalcijum – pomaže u regulaciji hormona, kao i zdravu mišićnu, nervnu i kardiovaskularnu funkciju.

– Amino kiseline – su građevinski blokovi za peptide, polipeptide i proteine. Naša tela takođe koriste aminokiseline kao izvor energije i sintetizuju hormone.

 

 •  Revitalizacija mišića

Godži bobice su korišćene hiljadama godina kako bi promovisali fizičku snagu i zdravu funkciju jetre. Iako ne izgleda tako na prvi pogled, ove dve stvari zapravo idu ruku pod ruku. Zdrava jetra je mnogo efikasnija u uklanjanju skladištene mlečne kiseline zbog prekomerno korišćenih mišićnih tkiva. Takođe, povećanjem protoka krvi i kiseonika u celom telu, godži bobice mogu pomoći i da se spreči prekomerna proizvodnja mlečne kiseline.

 • Regulacija šećera u krvi

Godži bobice su jedan od retkih sušenih plodova koje mogu konzumirati dijabetičari. Sa glikemijskom vrednošću od samo 29 (manje od 40 se smatra niskom gl. vrednošću) godži bobice neće uzrokovati povećanje nivoa glukoze u krvi, poput drugih plodova. Takođe su postojale studije koje pokazuju da godži bobice mogu imati pozitivan uticaj na smanjenje rezistencije na insulin

 • Mogu pomoći u očuvanju dobrog vida

Iako je vrlo teško tj nemoguće “popraviti” slab vid (bez operacije), moguće je zaštititi oči od dalje štete pomoću prirodnih lekova. Godži bobice sadrže karotenoide – moćne antioksidante koji su prekursori vitamina A u ljudskom telu. Karotenoidi imaju potencijal da spreče neke oblike kancera i bolesti srca, kao i da ojačaju imunološki sistem. Godži bobice sadrže visoke koncentracije karotenoidnog zeaksantina koji je prepoznat zbog svoje sposobnosti da zaštiti oči od štete prouzrokovane oksidacijom i smanjuje rizik od starosne degeneracije makule (AMD), što je broj jedan uzrok slepila kod ljudi starosti preko 65 godina.

 • Može ojačati imuni sistem

Godži bobice su tradicionalno korišćene za jačanje imunog sistema, a nedavne studije su nam dale povod da verujemo da to funkcioniše. Karotenoidni beta-karoten i aminokiselinski cistin koji su pronađeni u bobicama su prepoznatljivi po svom pozitivnom uticaju na imunološku funkciju. Godži bobice takođe sadrže cink koji je jako važan za imunitet i jedan od najčešće korišćenih dodataka za sprečavanje virusnih bolesti kao što je grip.

Način upotrebe: Dodajte ih u musli, smuti ili grickajte kao i drugo suvo voće. Preporučeni dnevni unos je 2-3 kašičice dnevno (10-30g)

Za više načina upotrebe kliknite na RECEPTI.

 

Obriši

Opis Proizvoda

Godži (lat. Lycium barbarum) je drvenasta grmolika biljka koja daje visokoenergetski plod bobičasto-čokoladnog ukusa. Raste na Himalajima gde se već vekovima koristi ne samo u kuhinji, već i u medicini. Nakon sakupljanja godži bobice se pažljivo peru i suše na temperaturi koja ne prelazi 45°C. Većina hranljivih sastojaka iz svežih bobica se na taj način sačuvaju, a zbog isparavanja vode godži bobice postaju slađe i mesnatije. Godži bobice su najpoznatija superhrana na svetu. Nazivaju ih takođe „srećne bobice“, “vučije bobice“ ili „crveni dijamanti“. Prema ORAC američkoj lestvici koja meri oksidativnost proizvoda nalazi se na samom vrhu. Što je položaj na lestvici viši, tim hrana ima veću sposobnost uništavanja slobodnih radikala koji narušavaju zdravlje i ubrzavaju proces starenja. Godži bobice su bogate antioksidansima, aminokiselinama i esencijalnim masnim kiselinama. Takođe su bogate vitaminom C, kompleksom B vitamina i vitaminom E.

Sadrže 19 amino kiselina, od kojih 8 esencijalnih, 21 mineral (gvožđe, bakar, cink, selen, kalijum, magnezijum…), kao i beta-karoten kojim su izuzetno bogate, što se može primetiti po izrazito crvenoj boji bobica.

Sastav: 100% organske godži bobice

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 349 kcal/1478 kJ
Protein: 11,9 g
Ukupne masti: 3,2 g
– od kojih zasićene masti: 0,39 g
Ukupni ugljenih hidrati: 67,8 g
– od kojih šećeri: 51,4 g

Vitamini:
Vitamin A: 2520 IU
Vitamin C: 5,4 mg
Vitamin B2 (Riboflavin): 0,4 mg

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.


  Možda će vam se dopasti…


  1 komentar na Organske godži bobice

  • Dragan

   16/12/2020 at 14:02

   4 out of 5

   Cena za kilogram godži bobica

   Reply

  Add a review