Shop


Organski Moringa prah (prah od lista moringe)

710rsd5.650rsd

 

Lekovita dejstva lista moringe u prahu:

Moringa uvodi elemente koji čine telo nepovoljnim okruženjem za bakterije i parazite. Ima pozitivan efekat na balansiranje pH vrednosti u organizmu tj. pomaže telu da se oslobodi viška kiseline, balansira nivo šećera u krvi i nivo holesterola. Koristi se za lečenje anemije, kolitisa, osteoporoze, impotencije i prevremenog starenja…
Svaka osoba će imati koristi od svakodnevnog uzimanja moringa lista u prahu.

Poređenje nutritivnih vrednosti praha sušenih listova moringe sa poznatim voćem i povrćem, prah sušenih listova moringe sadrži:

• 10 puta više vitamina A od šargarepe
• 4 puta više hlorofila od pšenične trave
• 50% više vitamina C od pomorandže
• 1.000 puta više zeatina od bilo koje druge biljke
• 17 puta više kalcijuma od mleka
• 15 puta više kalijuma od banane
• 6 puta više aminokiselina od belog luka
• 6 puta više cinka od badema
• 9 puta više proteina od jogurta
• 25 puta više gvožđa od spanaća
• 3 puta je jači antioksidans od aronije

Moringa vam pruža:

– 46 antioksidanata
– 36 anti-upalnih sastojaka
– 92 nutritijenta
– 18 aminokiselina, svih 9 esencijalnih

Način upotrebe: Jedna kafena kašičica je dovoljna za dnevni unos nutritivnih sastojaka za decu i odrasle. Razmutite prah u soku, jogurtu, mleku, šejku, ili ga dodajte u već pripremljenu ovsenu kašu, musli, griz, itd. Koristiti samo u sirovom stanju.

Preporučljivo za decu, trudnice i dojilje!

Za više načina upotrebe kliknite na RECEPTI.

Obriši

Opis Proizvoda

Drvo moringa raste u krajevima sa tropskim i suptropskim klimama, kao što su Indija i Afrika. Moringa je bila deo medicine Ajurveda od 2000. godine pre nove ere. Drugi nazivi za ovo sjajno drvo su “Eliksir Drvo” i „Majčin najbolji prijatelj“.

Moringa Oleifera je privukla veliku pažnju u naučnim krugovima zbog prijavljenih medicinskih i nutritivnih koristi. Znanje o lekovitosti moringe proteže se mnogo pre nego što je „zapala za oko“ zapadnoj nauci. Njeni benefiti su poznati u Aziji već vekovima. Ovo drevno znanje sada je potkrepljeno naukom. Istorija drveta moringa počinje u južnim Himalajama, Indiji, Pakistanu, Bangladešu i Avganistanu. Iako je sam les bio siromašan kao građevinski materijal, drvo je brzo prepoznato kao izvor hrane i kao takvo, Rimljani, Grci i Egipćani su ga kultivisali. Dok su svi delovi jestivi, najviša nutritivna vrednost dolazi od konzumiranja listova, idealno u suvom obliku i prahu. Iako tada nisu bile poznate njegove nutritivne vrednosti, drevne civilizacije su brzo otkrile da je pružalo mnoge lekovite koristi, a naročito energetski podsticaj.

Moringa list u prahu je hranljiva superhrana koja nudi preko 90 esencijalnih vitamina, minerala i drugih hranljivih materija. Moringa se vrlo često naziva i “zeleno zlato“ ili „drvo života“ zbog intenzivnih nutritivnih osobina listova i mahuna.

Ukratko – moringa listovi su prepuni mnogim hranljivim materijama potrebnim telu, u lako usvojivom obliku za organizam. Savremena hrana ne snabdeva telo sa mnogim vitalnima i hranljivim materijama, ali ga snabdeva sa mnogo materija kojih telo mora da se oslobodi, a onda telo sve vreme troši energiju za čišćenje – Pomozite vašem telu da vam pomogne!
Moringa je idealan dodatak ishrani jer radi dve bitne stvari kako bi pomogla vašem organizmu: Snabdeva vaše telo sa hranljivim materijama koje su mu neophodne, a u isto vreme ga detoksikuje odnosno oslobađa neželjenih elemenata.

Sastav: 100% organski prah lista moringe

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 320 kcal/1349 kJ

Protein: 27,1

Ukupni ugljeni hidrati: 38,2g
– od kojih šećeri: 14,7g

Ukupne masti: 2,3g
– od kojih zasićene masti: 0,6g

Vlakna: 19,2g

So: 0,3g

Vitamini i minerali:

Vitamin A: 16.300mg
Vitamin E: 113mg
Vitamin C: 17,3mg
Tiamin (B1): 2,6mg
Riboflavin (B2): 20,5mg
Niacin (B3): 8,2mg
Kalijum: 1.324mg
Kalcijum: 2.003mg
Fosfor: 204mg
Magnezijum: 368mg
Gvožđe: 28,2mg
Cink: 3,3mg
Bakar: 0,6mg

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.

    Komentari

    Još uvek nema komentara.

    Budi prvi koji komentariše “Organski Moringa prah (prah od lista moringe)”