Shop


Organski Moringa prah (prah od lista moringe)

600.00rsd4.810.00rsd

 

Lekovita dejstva lista moringe u prahu:

Moringa uvodi elemente koji čine telo nepovoljnim okruženjem za bakterije i parazite. Ima pozitivan efekat na balansiranje pH vrednosti u organizmu tj. pomaže telu da se oslobodi viška kiseline, balansira nivo šećera u krvi i nivo holesterola. Koristi se za lečenje anemije, kolitisa, osteoporoze, impotencije i prevremenog starenja…
Svaka osoba će imati koristi od svakodnevnog uzimanja moringa lista u prahu.

Poređenje nutritivnih vrednosti praha sušenih listova moringe sa poznatim voćem i povrćem, prah sušenih listova moringe sadrži:

• 10 puta više vitamina A od šargarepe
• 4 puta više hlorofila od pšenične trave
• 50% više vitamina C od pomorandže
• 1.000 puta više zeatina od bilo koje druge biljke
• 17 puta više kalcijuma od mleka
• 15 puta više kalijuma od banane
• 6 puta više aminokiselina od belog luka
• 6 puta više cinka od badema
• 9 puta više proteina od jogurta
• 25 puta više gvožđa od spanaća
• 3 puta je jači antioksidans od aronije

Moringa vam pruža:

– 46 antioksidanata
– 36 anti-upalnih sastojaka
– 92 nutritijenta
– 18 aminokiselina, svih 9 esencijalnih

Način upotrebe: Jedna kafena kašičica je dovoljna za dnevni unos nutritivnih sastojaka za decu i odrasle. Razmutite prah u soku, jogurtu, mleku, šejku, ili ga dodajte u već pripremljenu ovsenu kašu, musli, griz, itd. Koristiti samo u sirovom stanju.

Preporučljivo za decu, trudnice i dojilje!

Za više načina upotrebe kliknite na RECEPTI.

Obriši

Opis Proizvoda

Drvo moringa raste u krajevima sa tropskim i suptropskim klimama, kao što su Indija i Afrika. Moringa je bila deo medicine Ajurveda od 2000. godine pre nove ere. Drugi nazivi za ovo sjajno drvo su “Eliksir Drvo” i „Majčin najbolji prijatelj“.

Moringa Oleifera je privukla veliku pažnju u naučnim krugovima zbog prijavljenih medicinskih i nutritivnih koristi. Znanje o lekovitosti moringe proteže se mnogo pre nego što je „zapala za oko“ zapadnoj nauci. Njeni benefiti su poznati u Aziji već vekovima. Ovo drevno znanje sada je potkrepljeno naukom. Istorija drveta moringa počinje u južnim Himalajama, Indiji, Pakistanu, Bangladešu i Avganistanu. Iako je sam les bio siromašan kao građevinski materijal, drvo je brzo prepoznato kao izvor hrane i kao takvo, Rimljani, Grci i Egipćani su ga kultivisali. Dok su svi delovi jestivi, najviša nutritivna vrednost dolazi od konzumiranja listova, idealno u suvom obliku i prahu. Iako tada nisu bile poznate njegove nutritivne vrednosti, drevne civilizacije su brzo otkrile da je pružalo mnoge lekovite koristi, a naročito energetski podsticaj.

Moringa list u prahu je hranljiva superhrana koja nudi preko 90 esencijalnih vitamina, minerala i drugih hranljivih materija. Moringa se vrlo često naziva i “zeleno zlato“ ili „drvo života“ zbog intenzivnih nutritivnih osobina listova i mahuna.

Ukratko – moringa listovi su prepuni mnogim hranljivim materijama potrebnim telu, u lako usvojivom obliku za organizam. Savremena hrana ne snabdeva telo sa mnogim vitalnima i hranljivim materijama, ali ga snabdeva sa mnogo materija kojih telo mora da se oslobodi, a onda telo sve vreme troši energiju za čišćenje – Pomozite vašem telu da vam pomogne!
Moringa je idealan dodatak ishrani jer radi dve bitne stvari kako bi pomogla vašem organizmu: Snabdeva vaše telo sa hranljivim materijama koje su mu neophodne, a u isto vreme ga detoksikuje odnosno oslobađa neželjenih elemenata.

Sastav: 100% organski prah lista moringe

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 320 kcal/1349 kJ

Protein: 27,1

Ukupni ugljeni hidrati: 38,2g
– od kojih šećeri: 14,7g

Ukupne masti: 2,3g
– od kojih zasićene masti: 0,6g

Vlakna: 19,2g

So: 0,3g

Vitamini i minerali:

Vitamin A: 16.300mg
Vitamin E: 113mg
Vitamin C: 17,3mg
Tiamin (B1): 2,6mg
Riboflavin (B2): 20,5mg
Niacin (B3): 8,2mg
Kalijum: 1.324mg
Kalcijum: 2.003mg
Fosfor: 204mg
Magnezijum: 368mg
Gvožđe: 28,2mg
Cink: 3,3mg
Bakar: 0,6mg

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.


    Možda će vam se dopasti…


    Komentari

    Još uvek nema komentara.

    Budi prvi koji komentariše “Organski Moringa prah (prah od lista moringe)”