Shop


Organski kokosov sirup

1.290rsd

 

Zašto kokosov sirup postaje popularan prirodni zaslađivač na tržištu?

Postoje dva odlična razloga, prvi je nizak glikemijski index a drugi sadržaj hranjivih materija. Glikemijski indeks je numerička vrednost koja predstavlja koliko brzo određeni ugljeni hidrati prelaze u šećer. Glikemijski indeks kokosovog sirupa smatra se niskim (gl 35), ako ga uporedimo sa drugim zaslađivačima sa tržišta kao što su šećerna trska (gl 68), med (gl 55) i agava (gl 42). Zato je kokosov sirup sjajan proizvod za osobe koje pate od dijabetesa i gojaznosti. Korišćenjem minimalnog procesa obrade kokosov sirup će ostati bogat izvor minerala, 17 aminokiselina, vitamina C, kompleksom vitamina B grupe. Valja spomenuti da kokosov sirup ima skoro neutralnu ph vrednost.

Način upotrebe: Možete ga koristiti kao sirup za slatke palačinke ili vafle, možete da zasladite jutarnju kafu, ceđene sokove, čaj ili da prelijete voćnu salatu, sladoled….

 

Za više načina upotrebe kliknite na RECEPTI.

NAPOMENA: Kokosov sirup se prirodnim procesom vrlo brzo kristališe kao i med.
Zagrevanjem na 40°-43°C se vraća u tečno stanje, poželjno je ne zagrevati ga na većoj temperaturi radi očuvanja nutritivnih vrednosti!

 

 

 

Obriši

Opis Proizvoda

Čist kokosov sirup je prirodan zaslađivač sa niskim glikemijskim indeksom (GI od samo 35) i stoga je pogodan i za dijabetičare zbog veoma niske količine šećera koja se apsorbuje u krv. Dobija se od kokosovog nektara koji se prikuplja 2 puta dnevno sa pupoljaka kokosovih palmi (Cocos nucifera L.) sa Šri Lanke. Kokosovi pupoljci se zaseku, a zatim se savijaju u bambusove cevi koje su zatvorene na kraju.

Kokosove palme tada postaju „drvo nektara“ i više ne rađaju kokose. Inače ovaj nektar se naziva i „Neera napitak“. To je popularno, ukusno i zdravo piće. Bogat je izvor minerala, 17 aminokiselina, vitaminom C, kompleksom vitamina B grupe i ima skoro neutralnu ph vrednost. Kokosov sirup nastaje tako što se zagreva kokosov nektar. Ovim postupkom kokosov nektar postaje gust sirup braonkaste boje sa prijatnim ukusom karamele. U Šri Lanki je poznat i kao kokosov med.

Kokosov sirup poboljšava detoksikaciju i metabolizam.

Sastav: 100% organski kokosov sirup

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost na 30ml: 85kcal/355kJ
Masti: 0g
Holesterol: 0g
Ugljeni hidrati: 23mg
-od kojih šećeri: 22mg
Protein: <0,1mg Kalijum: >150mg
Vitamin C: 7mg
Brix vrednost: 77-78
PH: 5-7
Vlaga: 10,00%

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.

    Komentari

    Još uvek nema komentara.

    Budi prvi koji komentariše “Organski kokosov sirup”