Shop


Organske semenke grožđa u prahu

980rsd7.860rsd

 

Zdravstvene prednosti semena grožđa u prahu

Mnoge zdravstvene prednosti semena grožđa u prahu uključuju poboljšanje izgleda kože, smanjenje holesterola, pomaganje u gubitku težine, povećanje kognitivne funkcije, regulisanje krvnog pritiska, ubrzanje zarastanja rana, smanjenje oticanja nakon povrede i sprečavanje oštećenja mišića.

 • Nega kože

Prisustvo brojnih antioksidanata i flavonoidnih jedinjenja u semenu grožđa je povezano sa poboljšanim izgledom kože. Ova jedinjenja mogu da traže i neutrališu slobodne radikale u koži koje ugrožavaju elastičnost i izdržljivost kože. Eliminisanjem oksidativnog stresa i poboljšanjem elastičnosti, ovaj ekstrakt može pomoći u smanjenju prisustva bora, starostnih tačaka i nepravilnosti, a istovremeno promoviše i rast novih, zdravih ćelija koje vas čine mladim.

 • Umanjuje nivo holesterola

Flavonoidi koji se mogu naći u tako velikim količinama unutar koštica grožđa su odgovorni za smanjenje nivoa ukupnog holesterola i poboljšanje ravnoteže između HDL i LDL holesterola. Ovo može smanjiti opasnosti depozicije plaka u arterijama i krvnim sudovima, što će smanjiti rizik od srčanog udara, moždanog udara, koronarne bolesti srca i drugih kardiovaskularnih problema.

 • Kontroliše krvni pritisak

Istraživanja su otkrila da oligomerni procijanidi u ovom ekstraktu mogu da zaštite krvne sudove i arterije od oštećenja, što može dovesti do visokog krvnog pritiska i drugih kardiovaskularnih problema. Osim toga, jedinjenja u ekstraktu semena grožđa mogu da stimulišu aktivnost vitamina C u organizmu, što će povećati proizvodnju kolagena i ubrzati proces remonta oštećenih krvnih sudova.

 • Poboljšava imuni sistem

Kao što je pomenuto, flavonoidi u ovom ekstraktu stimulišu vitamin C koji je već prisutan u organizmu, ali postoji i umerena količina vitamina E u ovom prahu, što može poboljšati funkciju imunološkog sistema za odbranu od bakterijskih i virusnih patogena. Štaviše, antioksidanti u ovom ekstraktu smatraju se 30-50 puta snažniji od vitamina C u smislu zaštite tela od patogena.

 • Stimuliše funkciju mozga

Oligomerni procijanidi su obimno istraženi i otkriveno je da jedinjenja mogu stimulisati kognitivnu funkciju, koja može pomoći kod bolje koncentracije, formiranja memorije i raspoloženja. Ovo je takođe važno za ljude koji pate ili su pod velikim rizikom od Alchajmerove bolesti, i drugih neurodegenerativnih bolesti.

 • Tretira gljivične infekcije

Ekstrakt semena grožđa se pokazao veoma efikasnim protiv različitih gljivičnih infekcija, naročito onih iz roda Candida.

Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos je 1 supena kašika. Ima neutralan ukus i može se koristiti kao dodatak jogurtu, granoli, žitaricama, muslijima, blendovima i smutijima. Obogaćuje kolače, hleb, torte, palačinke i pice. Takođe, može biti dodatak jelima od ribe, živine i drugog mesa.

 

 

Obriši

Opis Proizvoda

Organske semenke grožđa u prahu se dobijaju od sorte Bordo (lat.Vitis labrusca) koja uspeva u Rio Grande de Sul, poznatoj vinskoj oblasti u Brazilu. Bogate su vlaknima i antioksidantima: katehinom, epikatehinom, procianidinima (B1, B2, B3 i B4) i galnom kiselinom.

Sadrži oligomerne proantocijanidine (OPC) koji imaju snažna antioksidativnasvojstva, snažnija od vitamina C i E, ojačavaju krvne sudove, poboljšavaju zdravlje kože i pomažu u stabilizaciji kolagena i održavanju elastina. Zbog svojih antioksidativnih svojstava smatra se funkcionalnom i superhranom. Vredno je napomenuti da, iako su polifenoli osetljiva jedinjenja, istraživanja pokazuju da se značajan deo antioksidanata nakon pečenja i kuvanja zadržava u finalnom proizvodu i tako obogaćuje različite tipove hrane.

Sastav: 100% organske semenke grožđa u prahu

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 160kcal/665kJ
Ukupni ugljeni hidrati: 28g
Protein: 8,5g
Vlakna: 46g
Galna kiselina: 30,69mg
Katehin: 464,80mg
Epikatehin: 609,10mg
Rutin: 102,6mg

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.


  Možda će vam se dopasti…


  Komentari

  Još uvek nema komentara.

  Budi prvi koji komentariše “Organske semenke grožđa u prahu”