Shop


Akcija!

Organski kokosov sirup

600rsd 559rsd

Način upotrebe: 2 supene kašike kao zamena za beli rafinisani šećer. Može da se koristi za zaslađivanje čaja, za slatkiše, palačinke…

Za više načina upotrebe kliknite na RECEPTI.

Sastav:
-organski kokosov sirup
-niskoglikemijski zaslađivač
-više nutrijenata od agave
-bez holesterola
-100% organski

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost na 30ml: 85kcal/355kJ
Masti: 0g
Holesterol: 0g
Ugljeni hidrati: 23mg
-od kojih šećeri: 22mg
Protein: <0,1mg Kalijum: >150mg
Vitamin C: 7mg
Brix vrednost: 77-78
PH: 5-7
Vlaga: 10,00%

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.

Obriši

Opis Proizvoda

Čist kokosov sirup je prirodan zaslađivač sa niskim glikemijskim indeksom (GI od samo 35) i stoga je pogodan i za dijabetičare zbog veoma niske količine šećera koja se apsorbuje u krv. Dobija se od kokosovog nektara koji se prikuplja 2 puta dnevno sa pupoljaka kokosovih palmi (Cocos nucifera L.) sa Šri Lanke. Kokosovi pupoljci se zaseku, a zatim se savijaju u bambusove cevi koje su zatvorene na kraju.

Kokosove palme tada postaju „drvo nektara“ i više ne rađaju kokose. Inače ovaj nektar se naziva i „Neera napitak“. To je popularno, ukusno i zdravo piće. Bogat je izvor minerala, 17 aminokiselina, vitaminom C, kompleksom vitamina B grupe i ima skoro neutralnu ph vrednost. Kokosov sirup nastaje tako što se zagreva kokosov nektar. Ovim postupkom kokosov nektar postaje gust sirup braonkaste boje sa prijatnim ukusom karamele. U Šri Lanki je poznat i kao kokosov med.

Kokosov sirup poboljšava detoksikaciju i metabolizam.

    Komentari

    Još uvek nema komentara.

    Budi prvi koji komentariše “Organski kokosov sirup”